Президент Франції реорганізовує свою адміністрацію

23 ЛИПНЯ 2018 11:23

Стало відомо, що президент Франції розпорядився реорганізувати свою адміністрацію: це один з наслідків скандалу з Олександром Беналла, повідомляє France24.

За повідомленнями преси, про те, що радник, переодягнувшись поліцейським, побив двох маніфестантів 1-го травня, президента поставили до відома 2-го травня, тоді ж Беналла відправили у примусову відпустку на два тижні за свій рахунок.

У понеділок вранці в Національну асамблею для пояснень викликано главу МВС Жерара Колон.

Кінець минулого тижня був даний старт процедурі звільнення Беналла, протягом 36 годин він і четверо інших підозрюваних давали свідчення в кримінальній поліції, перебуваючи під вартою. З будівлі вони вийшли вже в статусі обвинувачуваних.

Є підтверджені дані про те, що Беналла мав службову квартиру в фешенебельному паризькому окрузі, персональним автомобілем з водієм, а також пропуском для проходу в Національну Асамблею.

Скандал вибухнув 18-го липня, коли газета «Монд» опублікувала відео, ідентифікуючи людину, що б'є учасників демонстрації.

Єлисейський палац на це заявив, що Беналла був покараний ще в травні, проте преса зуміла встановити, що він продовжував виконувати свої обов'язки, беручи участь в тому числі і в зустрічі французької футбольної збірної, яка відбулася після перемоги в чемпіонаті світу.

Світ, 23.07.2018 11:23