Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Президент Південної Кореї назвав умову для постачання зброї Україні

Південна Корея прийме рішення щодо надання зброї Україні на основі того, як діятиме військовий пакт між Росією та Північною Кореєю.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль.

Він зазначив, що його країна стежитиме за "рівнем та змістом військової співпраці між Москвою та Пхеньяном." Йдеться про такі галузі співпраці, як торгівля зброєю, передача військових технологій і допомога стратегічними матеріалами.

Зокрема, Юн наголосив, що обговорить з лідерами Північноатлантичного альянсу очевидну загрозу, яку Північна Корея становить для Європи, поглиблюючи військові зв'язки з Росією. Також він додав, що Москві доведеться обирати між двома Кореями, у яких лежать її справжні інтереси. Варто зазначити, що Юн став першим лідером Південної Кореї, який був присутнім на саміті НАТО, який пройшов у 2022 році. Також він збирається вирушити у Вашингтон, щоб взяти участь у саміті НАТО, який відбудеться 9 липня.

"Військова співпраця між Москвою та Пхеньяном є явною загрозою і серйозним викликом миру та безпеки на Корейському півострові та в Європі", — зазначив Юн.

Також президент Південної Кореї наполягає на зміцненні зв'язків у сфері безпеки з Європою та іншими союзниками Сполучених Штатів Америки. Це необхідно для стримування ядерної та ракетної загрози з боку Пхеньяну.

Видання додає, що відносини між Південною Кореєю та Росією зіпсувались після того, як росіяни отримали для війни проти України партії балістичних ракет та артилерії від КНДР. Також Сеул висловив протест, коли російський диктатор Володимир Путін відвідав столицю КНДР та підписав з очільником Північної Кореї Кім Чен Ином договір, який передбачає взаємну оборону. Зокрема, до повномасштабної російсько-української війни Москва була п'ятим за величиною експортним напрямом для Сеулу, також Росія була основним постачальником енергоносіїв до Південної Кореї.

Нагадаємо, 1 липня заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх повідомляла, що Вашингтон не володіє підтвердженою інформацією щодо факту відправлення інженерних військ Північної Кореї до Росії з метою їх залучення до агресії проти України. При цьому Сінгх зауважила, що в США усвідомлюють позицію режиму в КНДР, який підтримує агресію Москви та надає РФ різну військову підтримку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.07.2024 09:49