Фото: Сабріна Сінгх / скріншот

Чи відправляла Північна Корея війська в Україну: заява Пентагона

Станом на 1 липня Сполучені Штати Америки не володіють підтвердженою інформацією щодо факту відправлення інженерних військ Північної Кореї до Росії з метою їх залучення до агресії проти України.

Таку заяву під час прес-брифінгу зробила заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, пише "Укрінформ".

Посадовиця, зокрема, відповіла на питання, чи бачать у Пентагоні ознаки того, що КНДР відправила своїх військових до Росії для підтримки її війни проти України.

"У мене немає нічого з цього приводу", — сказала представниця Пентагона.

При цьому Сінгх зауважила, що в США усвідомлюють позицію режиму в КНДР, який підтримує агресію Москви та надає РФ різну військову підтримку.

Відправлення військ КНДР в Україну: що відомо

Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили 27 червня, що військові будівельні й інженерні сили з Північної Кореї готові вирушити на окуповану територію України. Вони мають узяти участь у "відновлювальних роботах" у деяких районах Донецькій області. ISW посилався на інформацію південнокорейського телеканалу TV Chosun, журналісти якого цитували одного з урядовців КНДР.

Північнокорейський посадовець розповів, що вже в липні 2024 року Пхеньян планує відправити великомасштабні інженерні сили в окуповану Донецьку область. Ці сили допоможуть відновити інфраструктуру в тимчасово окупованому Донецьку.

Військові з Північної Кореї мають 10 інженерних бригад. Телеканал Chosun підрахував, що КНДР може щороку отримувати від Росії до 115 мільйонів доларів у невизначеній іноземній валюті, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповані райони України.

Нагадаємо, нещодавно речник Пентагона Пет Райдер заявив, що США стежитимуть за ймовірним відправленням північнокорейських військових для допомоги Росії у війні з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 08:57