Ентоні Блінкен. Джерело: Офіс президента України

США та Південна Корея обговорили війну в Україні та що робити з постачанням зброї з КНДР в Росію

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен провів розмову з міністром закордонних справ Південної Кореї Чо Те Юлом. Вони обговорили військову співпрацю між КНДР і Росією, яка зростає.

Про це повідомила прес-служба Державного департаменту США.

Під час розмови Блінкен засудив поглиблення військової співпраці між КНДР і Росією, зокрема, постачання зброї, що порушують резолюції Ради Безпеки ООН. Він також висловив подяку міністру закордонних справ Південної Кореї за постійну підтримку України.

Сторони підтвердили важливість міцного союзу між США та Південною Кореєю для глобального миру, безпеки та процвітання. Блінкен також подякував міністру Чо за постійну підтримку України. Обидві сторони домовилися продовжувати співпрацю у вирішенні викликів, що створює КНДР, та підтримувати стабільність у Південнокитайському морі.

Нещодавно російський диктатор Володимир Путін здійснив свій перший за 20 років офіційний візит до Північної Кореї. Ймовірно, поїздка була пов'язана з пошуком додаткових постачань зброї для війни проти України.

Під час візиту диктатори Путін та Кім Чен Ин підписали договір про стратегічне партнерство. Ця угода передбачає надання взаємної допомоги у випадку агресії проти одного з учасників цього договору.

Нагадаємо, що в Південній Кореї на офіційному рівні роздумують, аби надати Україні системи протиповітряної оборони та 155-міліметрові артилерійські снаряди. Обсяг постачань зброї залежатиме від позиції Росії щодо її відносин з КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.06.2024 16:41