Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Південна Корея розглядає можливість надання Україні зброї: до цього було лише нелетальне обладнання

У Південній Кореї на офіційному рівні роздумують, аби надати Україні системи протиповітряної оборони та 155-міліметрові артилерійські снаряди. Обсяг постачань зброї залежатиме від позиції Росії щодо її відносин з КНДР.

Таку інформацію оприлюднило корейське видання Yonhap, посилаючись на власні джерела в уряді.

Журналісти зазначили, що Південна Корея розглядає постачання 155-міліметрових артилерійських снарядів і систем протиповітряної оборони, які необхідні Україні.

"Існують різні варіанти надання зброї, і наша позиція щодо останніх подій між Росією та Північною Кореєю залежить від того, як Російська Федерація поставиться до ситуації в майбутньому", — розповів медійникам неназваний чиновник на правах анонімності.

Журналісти Yonhap зауважили, що раніше Південна Корея постачала в Україну лише нелетальне обладнання для війни проти Росії відповідно до політики, яка забороняє надавати летальну зброю країнам, які перебувають у стані війни. Однак зараз ситуація у світі стрімко змінюється, тож уряд Південної Кореї може змінити підходи до допомоги Україні.

Нагадаємо, що в середині травня Україна отримала від Червоного Хреста Кореї 40 автомобілів "швидкої допомоги" для надання невідкладної медичної допомоги під час війни. 20 автівок KIA та 20 автівок Hyundai Staria розподілять між 12 областями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.06.2024 00:08