Прокуратура проводить виїмку документів Ірпінської міської рад

04 СЕРПНЯ 2017 09:06

Прокуратура Київської області на підставі ухвали суду проводить виїмку рішень Ірпінської міської ради за останні три роки щодо виділення земельних ділянок на території Ірпінського регіону, інформує TrueUA за матеріалами прокуратури Київської області.

«На території Ірпінської міської ради протягом 2015 – 2016 років введено в експлуатацію ряд багатоквартирних житлових будинків. Замовники вказаних об’єктів будівництва уклали з Ірпінською міською радою договори про залучення коштів на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури м. Ірпінь у вигляді пайової участі», - йдеться у повідомлені. 

У матеріалі зазначається, що кошти пайової участі на рахунок Виконавчого комітету Ірпінської міської ради не надходили, натомість замовники виконували інші роботи на території м. Ірпінь, вартість яких, орган місцевого самоврядування зарахував як сплату пайової участі. Після чого, Ірпінська міська рада прийняла рішення про зменшення величини понесених затрат, що є порушенням вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Бюджетного кодексу України, яке призвело до недоотримання коштів місцевим бюджетом на загальну суму понад 3 млн грн. 

Дії службових осіб органу місцевого самоврядування кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. 

«У зв’язку з тим, що добровільно надати документи Ірпінська міська рада не погодилась, прокуратура Київської області, у межах вказаного кримінального провадження, на підставі ухвали слідчого судді, здійснює тимчасовий доступ до документів Ірпінської міської ради, зокрема витребовує рішення Ірпінської міської ради за останні три роки щодо виділення земельних ділянок на території Ірпінського регіону», – зазначається у повідомлені.

Наразі досудове розслідування триває.

Події, 04.08.2017 09:06