Фото: Kyodo

Протидія Китаю: США та Філіппіни посилюють оборонний союз

Сполучені Штати Америки та Філіппіни модернізують збройні сили та посилять оборонний альянс проти КитаюЗгоди було досягнуто у Вашингтоні на зустрічі міністрів оборони та закордонних справ двох держав.

Про це пише видання Kyodo.

США планують прискорити поставку протягом наступних п’яти-десяти років сучасного обладнання і бойової техніки, включаючи радіолокаційні системи, військово-транспортні літаки та безпілотники.

"Сьогодні ми підтвердили, що наша угода про взаємну оборону залишається основою нашої співпраці", — заявив міністр оборони США Ллойд Остін на спільній пресконференції з держсекретарем Ентоні Блінкеном та їхніми філіппінськими колегами Енріке Манало та Карліто Галвесом.

Учасники переговорів у спільній заяві закликали Китай припинити свою "загрозливу та провокаційну діяльність" у тих частинах Південно-Китайського моря, де Філіппіни мають суверенні права. Також військово-морські сили країн завершують планування спільних заходів у Південно-Китайському морі та обговорюють можливості проведення багатосторонніх маневрів із іншими країнами-союзниками вже цього року.

Нагадаємо, армія Китаю продовжує військові навчання поблизу острова Тайвань. Вони вже відпрацювали військово-морські маневри з блокування Тайваню та ракетні удари "по ключових цілях".

Також Сполучені Штати Америки можуть направити свої війська у Тайвань, якщо туди вторгнеться Китай. Щоправда, конфлікт із КНР є для США "останнім заходом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 12.04.2023 11:35