Фото: міноборони КНР

Армія Китаю "відрепетирувала" захоплення Тайваню: заява міноборони КНР

Армія Китаю продовжує військові навчання поблизу острова Тайвань. Вони вже відпрацювали військово-морські маневри з блокування Тайваню та ракетні удари "по ключових цілях".

Про це повідомляє Міністерство оборони КНР.

Військові Китаю відпрацювали імітаційні ракетні удари високоточною зброєю по території острова і навколишніх водах. Також сили Східного військового округу Народно-визвольної армії Китаю "продовжують оточувати острів, щоб підтримувати ситуацію стримування та придушення".

Зокрема, під час навчань у неділю есмінці, фрегати та протикорабельні ракетні кораблі у Тайванській протоці у взаємодії з підрозділами балістичних і крилатих ракет, розгорнутими вздовж узбережжя материка, відстежували цілі на південному заході Тайваню та здійснили вихід на визначені позиції для нанесення удару.

"На землі підрозділи реактивної артилерії великої дальності змоделювали кілька черг високоточного обстрілу кількох цілей, а підрозділи балістичних і крилатих ракет завершили свою першу серію імітаційних атак по важливих цілях на Тайвані, після чого здійснили передислокацію на нові позиції для другого удару", — зазначили в міноборони КНР.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки можуть направити свої війська у Тайвань, якщо туди вторгнеться Китай. Щоправда, конфлікт із КНР є для США "останнім заходом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 10.04.2023 07:39