Фото ілюстративне. Джерело: Трускавецька міська рада

Публікували місця вручення повісток: на Львівщині СБУ заблокувала Viber-канал

На Львівщині Служба безпеки України заблокувала Viber-канал, який допомагав особам призовного віку уникати мобілізації. Тут публікували місця вручення повісток.

Про це повідомили у СБУ.

"СБУ заблокувала Viber-канал, який перешкоджав мобілізації громадян на Львівщині", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що цей ресурс "інформував" про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки в регіоні. Так, учасники каналу "зливали" актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів.

"Відомості про "локації" перебування працівників ТЦК публікувались в он-лайн режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів. Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко "нарощував" аудиторію", — заявили в СБУ.

У відомстві зазначають, що під час оперативних заходів співробітники спецслужби викрили організаторів злочинної діяльності. У фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони. На їхніх мобільних пристроях є докази протиправних дій.

Служба безпеки України нагадує, що за скоєний вчинок злочинцям загрожує позбавлення волі до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше мережею ширилася інформація про те, що представники територіального центру комплектування "виламують двері квартир", щоб вручати повістки українцям. Це — фейк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.01.2024 14:59