Фото: росЗМІ

Путін намагається підкупити військових РФ: розвідка Британії вказала на можливі наслідки

Для того, аби продовжити війну в Україні та заохотити росіян вступати до армії диктатор Володимир Путін намагається підкупити своїх військових.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Як зауважили розвідники, 6 квітня Путін ухвалив два закони про підтримку військовослужбовців, які воюють проти України, та їхніх сімей. Згідно з першим документом, російські загарбники звільняються від сплати відсотків за споживчими кредитами та кредитними канікулами. 

Водночас другий закон змінив російський трудовий кодекс і забороняє роботодавцям звільняти вдів російських військовослужбовців протягом одного року з дня смерті чоловіка.

"Кремль, ймовірно, ввів ці закони в надії заспокоїти російських військовослужбовців, фінансово заохотити більше новобранців приєднатися до війни в обмін на державні виплати та обмежити критику з боку дружин загиблих військовослужбовців", — йдеться у зведенні.

Проте, на думку британських розвідників, такі "заохочувальні" закони можуть негативно вплинути на економіку країни-агресорки. Зокрема, будь-які платіжні канікули можуть викликати довгострокові наслідки для російської економічної ситуації та перспектив.

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, Росія збільшила витрати на фінансування внутрішньої пропаганди. У 2023 році агресор спрямував на поширення дезінформації в інформаційному просторі 500 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 13:59