П'ять вимог ЄС до Британії

07 ВЕРЕСНЯ 2017 14:02

ЄС ризикує посилити напруженість з Великобританією щодо виходу останньої з блоку через те, що в найближчі дні має намір оприлюднити документи з п'ятьма жорсткими позиціями по Brexit.  

Про це інформує TrueUA з посиланням на The Guardian.  

 Вони включають в себе, в тому числі, і обов'язок Британії вирішити проблему з ірландської кордоном. Як повідомляється, «Ірландський документ» показує, що головний дипломат ЄС Мішель БАРНЬЄ, закликає Великобританію розробити «рішення», яке зробить неможливим створення жорсткої межі і гарантує мир на острові.  

Очікується, що всі п'ять документів будуть опубліковані Європейською комісією в найближчі дні. Кожен з них датований 6 вересня і був складений цільової робочою групою БАРНЬЄ в Брюсселі.  

Вони орієнтовані на день виходу Британії з ЄС - 29 березня 2019.  

Зазначається,що, у цих документах йдеться про вимогу до Британії прийняти закон про «постійний захист» спеціальних продуктів, наприклад, пармської шинки і сиру фета, а також французького бургундського вина та іспанського шампанського «Кава».  

Брюссель також хоче переконатися, що після Brexit більше 3300 харчових продуктів і напоїв будуть захищені від британських «підробок».  

У вимогах йдеться також про гарантії того, що будь-транзитний вантаж в день Brexit підпадатиме під юрисдикцію Європейського суду.   

Брюссель хоче гарантій від Лондона щодо секретних документів ЄС. Якщо ж це не може бути забезпечено, то ЄС хоче, щоб ці документи були стерті або знищені.  

Європейський Союз також просить Великобританію не дискримінувати європейські компанії, які будуть здійснювати державні інфраструктурні проекти, що розпочнуться в день Brexit.  

У сукупності ці п'ять документів лише посилюють рішучість ЄС зосередитися виключно на питаннях «розлучення» між союзом і Британією, відкидаючи пропозицію представника Brexit Девіда ДЕВІСА бути більш «гнучким і творчим» і переходити до вирішення питань про торгівлю, зазначає видання.  

Нагадаємо, нещодавно в Брюсселі проходили переговори щодо виходу Британії з ЄС.   

Обидві сторони вже заявили про те, що в третьому раунді переговорів не було досягнуто істотного прогресу.   

Головний парламентер від Євросоюзу по Brexit Мішель БАРНЬЄ сказав, що Великобританія не хоче дотримуватися фінансових зобов'язань стосовно третіх країн після виходу зі складу Євросоюзу, в тому числі щодо України.

 

Політика, 07.09.2017 14:02