Рада Безпеки ООН засудила порушення режиму припинення вогню на сході України

07 ЧЕРВНЯ 2018 13:15

Рада Безпеки ООН висловила глибоку стурбованість «недавнім погіршенням становища в плані безпеки в східній частині України».   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Члени Радбезу засудили порушення режиму припинення вогню і використання в зоні конфлікту важких озброєнь. Вони закликали до виконання всіх заходів, узгоджених в рамках Тристоронньої контактної групи.  

«Рада Безпеки засуджує триваючі порушення режиму припинення вогню, особливо використання заборонених Мінськими угодами важких озброєнь, застосування яких призводить до трагічної загибелі людей, в тому числі цивільних осіб ...», - йдеться в заяві, з якою від імені всіх членів Ради виступив його голова, постійний представник Російської Федерації при ООН Василь Небензя.  

 Члени Ради закликали «до виконання зобов'язань по розведенню сил і до негайного виведення важких озброєнь відповідно до застосовних положень Мінських угод».  

 Рада Безпеки відзначила зусилля установ ООН щодо пом'якшення «трагічної гуманітарної ситуації» в східній частині України, а також заявила про повну підтримку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.  

 У заяві, з якою виступив Василь Небензя, Рада Безпеки ООН нагадав «про свою повну підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України».   

Члени Ради рекомендували всім сторонам знову заявити про свою прихильність мирному процесу і виконати всі заходи, узгоджені «в нормандському форматі» в рамках Тристоронньої контактної групи.   

Члени Ради згадали про інцидент, в ході якого був збитий літак, що виконував рейc МН-17. Вони, зокрема, заявили про повну підтримку резолюції з цього питання, прийнятої в 2014 році.

 

Події, 07.06.2018 13:15