Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Рашисти атакували морський порт "Південний": куди влучили ворожі ракети

У п'ятницю, 19 квітня, війська країни-агресорки завдали удару по морському порту "Південний". Зафіксовано влучання у портові споруди.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час позачергового засідання Ради Україна — НАТО.

"Поки я готувався до цієї розмови, вони завдали удару по морському порту "Південний", — розповів гарант.

За його словами, ворожі снаряди поцілили в портові споруди. До того ж не лише в українські, а й сінгапурські. Масштабів руйнувань президент не розкрив.

Крім того, очільник держави розповів, що від постійного російського терору страждають й інші міста України. Зокрема, це відбувається через брак систем протиповітряної оборони та неможливості ефективно захистити небо.

"Сьогодні вранці наші міста Дніпро, Кривий Ріг та Синельникове зазнали ракетних ударів із боку Росії. У Дніпрі зруйновано звичайний житловий будинок, під завалами опинилися люди. Пошкоджено залізничний та автовокзал... Це лише один ранок в одному місті, але російські терористи завдають ударів по нашій країні щодня та щоночі у різних містах і громадах. Такі міста, як Харків, Одеса, Суми, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Дніпро та інші, не мають надійного захисту від російських терористів", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, у ніч на 19 квітня російські війська завдали по Україні комбінованого удару ракетами різних типів та ударними безпілотниками. Повітряним силам вперше вдалося збити ракети Х-22. Вибухи також лунали в Одесі та Дніпрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 19:42