Фото: uainfo.org

Рашисти намагаються захопити Мар’їнку та Авдіївку: у ЗСУ назвали головну мету ворога

Російські загарбники не полишають спроб захопити Мар’їнку та оточити Авдіївку у Донецькій області. Наразі всі спроби ворога є безуспішними.

Про це повідомив речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

За його словами, у такий спосіб окупанти намагаються продемонструвати бодай якісь успіхи на фронті.

"Окупанти хочуть всіма силами взяти Мар’їнку, щоб показати якийсь свій успіх і намагаються оточити як завжди Авдіївку. Не вдається їм це, але вони будуть намагатись, щоб вийти на якийсь оперативний простір. Це буде для них, як вони думають, якесь покращення. Наразі отримують тільки на горіхи, отримують втрати, наші воїни стійко стоять і боронять і Авдіївку, і прилеглі населені пункти", — розповів Штупун.

Як відзначив Штупун, впродовж минулої доби на Таврійському напрямку ворог здійснив 912 артилерійських обстрілів.

"Загалом, російські окупанти після втрат позицій у попередній період, різко збільшили свою активність, провели 41 бойове зіткнення на Таврійському напрямку", - сказав Штупун.

Водночас на даному відтинку фронту продовжується ведення наступальної операції. Підрозділами ракетних військ і артилерії було виконано 1240 вогневих завдань. Загальні втрати ворога за минулу добу склали 309 осіб.

"Якщо говорити про крайні п'ять діб, то щодня ворог втрачає понад 250 осіб. Також минулої доби троє окупантів здалися в полон, за останні п'ять діб ця цифра сягає більше ніж 30 осіб. Крім того, минулої доби повністю було знищено 24 одиниці військової техніки. Зокрема, чотири танки, 13 ББМ, чотири артилерійські системи, два автомобілі, одиницю спеціальної техніки та чотири склади з боєприпасами ворога. Ще 30 одиниць техніки окупантів було пошкоджено", — зазначив Олександр Штупун.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни Сили оборони України просунулися вперед в районі Бахмута Донецької області, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та біля Новопрокопівки Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 12:37