Фото: росЗМІ

Рашисти під час ракетного удару змінили тактику, щоб обманути сили ППО: у ЗСУ розповіли деталі

Вночі 18 травня російські війська під час обстрілу України намагалися обманути ППО. Окупанти перед ракетною атакою завели ракетоносії у Чорному морі на пункти базування.

Про це в ефірі "24 каналу" повідомила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк. Вона відзначила, що рашисти застосували нову тактику під час обстрілів.

"Перед цією атакою усі ракетоносії були заведені у пункти базування та не перебували в акваторії. Безпосередньо лише перед завданням удару надводний ракетоносій вийшов у зону пуску на чергування у Чорне море та випустив "Калібри", — сказала Гуменюк.

Вона додала, що одна з ракет влучила в промисловий обʼєкт, через що загинув його охоронець.

"Російським військам, здається, що промислові обʼєкти можуть бути базами чогось. Їм невтямки, що у розвинутій країні можуть бути логістичні склади, наприклад, зернові термінали, в яких може зберігатись зерно. Ним Україна годує весь світ", — підкреслила речниця.

Нічна ракетна атака

У ніч на 18 травня російські загарбники здійснили новий обстріл УкраїниО 05:18 мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Усі повітряні цілі вдалося збити, але їхні уламки впали в різних місцях столиці. Найбільші пошкодження зафіксовано в Дарницькому районі — там сталося загоряння на території гаражного кооперативу.

Також Росія здійснила ракетний удар по Одесі. Загинула одна людина, ще двоє поранені.

У Кіровоградській області протиповітряна оборона знищила дві ворожі цілі. Крилату ракету збили в Олександрійському районі, безпілотник — у Кропивницькому районі.

Крім цього, окупанти поцілили ракетою в об'єкт інфраструктури на Хмельниччині. Про постраждалих не повідомлялося.

Нагадаємо, ввечері 17 травня у Збройних силах України попередили про ймовірність повторення неспокійної ночі. Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк вказувала на активність ворожої авіації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 13:13