Фото: РБК-Україна

"Є ймовірність повторення неспокійної ночі": у ЗСУ зробили важливе попередження для українців

Військові попередили українців про можливі ракетні обстріли цієї ночі. Ймовірно, ворог готується до атаки.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. Вона закликала громадян бути пильними й оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

"Після двох днів плідного "відпрацювання" по території України ракетоносії заведенні в пункти базування для поновлення запасів. Зараз корабельне угруповання в Чорному та Азовському морі складає вісім кораблів, при чому в Азовському — один. Наголошую  всі ракетоносії заведені в пункти базування, але ми вже не вперше стикаємося з тим, що вони на ніч виводяться з пунктів базування вже спорядженими і готовими до атак. Враховуючи певну активність ворожої авіації, можна прогнозувати ймовірність повторення неспокійної ночі. Тому не хочу нікого лякати, але попереджаю, що треба реагувати на сигнали повітряних тривог" сказала вона.

Нагадаємо, ввечері 17 травня в Одесі пролунала низка вибухів. У місті та області було оголошено повітряну тривогу.

Раніше Міністерство оборони закликало українців не знімати роботу протиповітряної оборони під час атак росіян. Військові пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 23:54