Фото: Офіс президента

"Потрібно більше тиску на Росію": Зеленський відреагував на щоденні обстріли України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обстріли Росією територій України свідчать про те, що світу необхідно докласти більше сил для боротьби з державою-терористом.

Про це він повідомив під час відеозвернення. Гарант зауважив, що для знищення ворога треба ще більше консолідованої підтримки світу. 

"Чергові обстріли Сумської, Чернігівської, Дніпропетровської, Запорізької областей, Донбасу — усе це знову й знову доводить, що потрібно ще більше консолідації світу для тиску на Росію, ще більше сили для наших воїнів, щоб знищувати кожну позицію терористів, іще більше підтримки для наших людей, щоб рятувати життя й повертати безпеку для наших міст і сіл",  сказав Зеленський.

Водночас Зеленський повідомив, що Рада Європи ухвалила важливе рішення щодо підтримки української формули миру.

"І це важливо, що Європа настільки консолідована заради чесного мирного плану. Дякую за це всім лідерам нашої Європи та кожній державі  учасниці Ради Європи. На основі саме такої консолідації ми будемо й надалі обмежувати можливості держави-терориста продовжувати цю її агресію та будемо надалі збільшувати наші можливості повертати справедливість, звільняти нашу землю, рятувати наших людей",  зауважив президент.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що, аби завершити гарячу фазу війни, Росії достатньо вивести свої війська з території України.

Крім того, Подоляк вважає, що успіхи Збройних сил України у Бахмуті — це лише прелюдія перед масштабним контрнаступом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 23:13