Фото: glavcom.ua

Рашисти прискорюють паспортизацію населення окупованих територій, — Генштаб

Окупанти змушують жителів Херсонщини отримувати паспорти РФ. У місцевих громадян виникла соціальна напруга та побоювання щодо втрати власного майна та бізнесу.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Згідно з наявною інформацією, російська окупаційна так звана "влада" у Скадовську та Каланчаку, погрожуючи конфіскацією особистого майна, змушує прискорити процес отримання російських паспортів та переоформлення бізнесу рухомого і нерухомого майна за російським законодавством. В разі відсутності російського паспорта пенсіонерам погрожують залишити їх без пенсійних виплат. В результаті, у місцевих громадян виникла соціальна напруга та побоювання щодо втрати власного майна та бізнесу.

Також Генштаб повідомляє, що авіація Сил оборони за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції.

Атаки ворога

Протягом доби противник завдав три ракетних та 22 авіаційних удари. Здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що захопивши Бахмут, окупанти стануть на один крок ближчими до своєї мети, яка полягає у захопленні усієї Донецької та Луганської областей. Утримувати позиції біля Бахмута до самої смерті не було.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2023 18:50