Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Рашисти вдарили по агропідприємству на Миколаївщині: що відомо

У ніч на п'ятницю, 9 лютого, російські окупанти атакували "шахедами" Південь України. На Миколаївщині було завдано удару по агропідприємству.

Про це повідомили речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону та голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram-каналі.

"У нашій зоні відповідальності атака характеризувалася стрімким розвитком подій. Протягом фактично години відпрацьовано було досить результативно силами протиповітряної оборони. Зосереджений удар був в напрямку Херсонської області, там чотири БпЛА були знищені й один у Миколаївській області", зазначила речниця.

Вона наголосила, що внаслідок атаки також було влучання. Як зазначила Гуменюк, був удар по агропідприємству, спалахнула пожежа, яку вже вдалося ліквідувати.

Очільник Миколаївської ОВА підтвердив роботу ППО в регіоні та влучання. За його словами, ворог атакував "шахедами" село Олександрівка Горохівської громади. Внаслідок атаки на фермерському господарстві виникла пожежа, пошкоджено три вантажних автомобілі, автобус та склади. Станом на 06:15 вогонь ліквідували, постраждалих немає.

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю, 9 лютого, російські війська завдали удару по території України ударними безпілотниками типу "Шахед". Ворог здійснив запуск БпЛА з мису Чауда — Крим та Курської області Росії.

За інформацією Повітряних сил Збройних сил України, загалом противник запустив 16 ударних БпЛА типу "Шахед". В результаті бойової роботи знищено десять "шахедів" у межах Миколаївської, Херсонської та Харківської областей. До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних сил та Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 09:40