Девід Кемерон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Пов’язані з Кремлем російські пранкери видали себе за Порошенка та поспілкувалися з британським міністром

Російські пранкери від імені колишнього президента України Петра Порошенка порозмовляли з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном. Вони "обговорили" цілий спектр важливих тем.

Про це повідомило видання The Telegraph. Журналісти зазначили: Кемерон сказав, що лейбористи матимуть такий самий "ентузіазм" у підтримці України, як і торі. Раніше британський прем'єр Ріші Сунак ставив під сумнів, що лейбористська підтримка Києва буде такою ж потужною.

Міністерство закордонних справ заявило, що зловмисники, які стоять за дзвінком, були "явно росіянами". Там додали, що "дезінформація — це тактика прямо з підручника Кремля".

На запитання самозванця, чи вірить він, що щось зміниться після загальних виборів, лорд Кемерон зазначив:

"Опозиційна партія з таким же ентузіазмом захищає Україну та допомагає Україні, як і Консервативна партія".

Кемерон також розповів, що під час вечері з Трампом намагався переконати його не блокувати надання коштів для України. Окрім того, він розповів про розмову з казахським міністром закордонних справ Муратом Нуртлеу, в якій той сказав Кемерону, що Росія хотіла би відхопити собі шматок півночі Казахстану.

Британський міністр також зауважив, що Україна найближчим часом не отримає запрошення до НАТО, бо США це не підтримають.

Розмова відбулася на початку червня, але тоді не було відомо, як саме пранкери її провели. У міністерстві вирішили публічно розповісти про інцидент «на той випадок, якщо відео з міністром іноземних справ піддадуть маніпуляціям і використають, а також щоб інші знали про такий ризик».

Відомо, що пранкери Вован і Лексус, які причетні до розмови, пов'язані з Кремлем.

Нагадаємо, що 3 травня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Камероном. Головною темою розмови стала ситуація на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2024 14:35