Фото: "Енергоатом"

Російські військові тренують швидку втечу з Запорізької АЕС, — "Енергоатом"

Російські військові в Енергодарі готуються до евакуації. Вони провели тренування зі швидких зборів та виїзду зі станції на випадок українського контрнаступу.

Про це повідомив голова Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Петро Котін в ефірі "Радіо Свобода".

Сьогодні Запорізька атомна електростанція стала опорним пунктом для росіян, де вони зберігають зброю, вантажівки та обладнання. Котін зазначає, що на ЗАЕС побільшало російських військових.

"Вони всі готуються до евакуації і навіть проводили там тренування з дуже швидких зборів і з завантаження цього всього майна, яке вони награбували, і виїзду з території станції по першому поклику, по першій команді, коли це буде потрібно", — розповів Котін.

Нагадаємо, що російські окупанти готують до "евакуації" людей з міста-супутника Запорізької атомної електростанції Енергодара. Йдеться про близько 3 100 осіб. 

Також прес-служба МАГАТЕ заявляла, що на території Запорізької АЕС спостерігається посилення військової присутності й активності. Персонал станції залишається на місці попри оголошення про евакуацію в Енергодарі. Загалом ситуація на станції стає все більш непередбачуваною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 13:18