Фото: Telegram "Енергоатому"

Евакуація в Енергодарі: в МАГАТЕ розповіли про ситуацію на ЗАЕС

На території Запорізької АЕС спостерігається посилення військової присутності й активності. Персонал станції залишається на місці попри оголошення про евакуацію в Енергодарі.

Про це повідомляє прес-служба МАГАТЕ.

Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зауважив, що експерти, які й надалі перебувають на території ЗАЕС — продовжуються регулярно чути обстріли. Загалом ситуація на станції стає все більш непередбачуваною.

Згідно з наявною інформацією, експерти МАГАТЕ не змогли відвідати Енергодар в останні дні, однак отримали інформацію про ситуацію з евакуацією в місті, яка є частиною глобальної евакуації в регіоні.

"З початку конфлікту, майже 15 місяців тому, кількість персоналу на ЗАЕС поступово зменшувалася, але керівництво станції заявило, що вона залишається достатньою для безпечної роботи станції", — додає прес-служба.

Нагадаємо, змін в ситуації навколо тимчасово окупованої Запорізької АЕС немає. Заяви пропагандистів щодо повної зупинки роботи Запорізької атомної електростанції не відповідають дійсності.

Також 2 травня представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими військами бойової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 ВП "Запорізька АЕС".

Відомо, що поруч із Запорізькою атомною електростанцією вибухнула міна. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії, які присутні на ЗАЕС, були змушені сховатися після попередження про ракетну атаку.

Раніше повідомлялось, що окупанти готують попередній план евакуації працівників "Росатому" на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі. Працівників вже попередили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2023 13:46