Фото: Енергоатом

Рашисти розмістили вибухівку в четвертому енергоблоці Запорізької АЕС

У приміщенні турбінного відділення четвертого енергоблока ЗАЕС російські загарбники розмістили військову техніку та вибухівку. Про це стало відомо у вівторок, 2 травня.

Про це повідомила Державна інспекція ядерного регулювання України.

Зазначається, що представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими військами бойової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 ВП "Запорізька АЕС".

Дані факти випливли у вівторок, 2 травня, під час щотижневої наради з питань комунікації між кризовим центром (IEC) МАГАТЕ та Держатомрегулювання щодо діяльності місії МАГАТЕ на майданчику Запорізької АЕС.

"Вкотре наголошуємо, що у разі виникнення аварійної ситуації на ЗАЕС із потенційно можливим виходом радіоактивних речовин у навколишнє середовище, наслідки відчує не лише Україна — вони матимуть транскордонний характер", — заявили в інспекції.

Там також засудили ядерний тероризм, до якого вдається Російська Федерація та закликали міжнародну спільноту до рішучої відповіді на дії країни-агресора.

"Наголошуємо, що РФ має бути позбавлена усіх прав та привілеїв у МАГАТЕ та інших міжнародних інституціях у сфері використання ядерної енергії", — додали учасники інспекції.

Нагадаємо, поруч із Запорізькою атомною електростанцією вибухнула міна. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії, які присутні на ЗАЕС, були змушені сховатися після попередження про ракетну атаку.

Нагадаємо, окупанти готують попередній план евакуації працівників "Росатому" на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі. Працівників вже попередили.

Також окупаційні війська встановлюють додатковий паркан навколо окупованої Запорізької АЕС. Окупанти намагаються огородити під'їзди до станції.

Раніше повідомлялося, що у жовтні минулого року українські військові намагалися повернути Запорізьку атомну електростанцію під контроль України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 22:01