Фото: "Енергоатом"

"Енергоатом" спростував заяви пропагандистів про Запорізьку АЕС

Змін в ситуації навколо тимчасово окупованої Запорізької АЕС немає. Заяви пропагандистів щодо повної зупинки роботи Запорізької атомної електростанції не відповідають дійсності. 

Про це повідомляє "Енергоатом".

Станом на 6 травня 2023 року змін в роботі захопленої рашистами Запорізької атомної електростанції немає. Станція не виробляє електричну енергію, натомість споживає її з української енергосистеми для забезпечення власних потреб. П’ять енергоблоків ЗАЕС наразі перебувають у стані холодного зупину, 5-й енергоблок — у стані гарячого зупину.

"Заяви проросійських пропагандистських інформаційних ресурсів щодо повної зупинки роботи Запорізької атомної електростанції не відповідають дійсності. Довіряйте перевіреним офіційним джерелам інформації", — йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, 2 травня представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими військами бойової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 ВП "Запорізька АЕС".

Відомо, що поруч із Запорізькою атомною електростанцією вибухнула міна. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії, які присутні на ЗАЕС, були змушені сховатися після попередження про ракетну атаку.

Також окупанти готують попередній план евакуації працівників "Росатому" на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі. Працівників вже попередили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2023 19:18