Російсько-терористичні війська застосували на Донбасі Гради

16 СЕРПНЯ 2018 08:58

         Як повідовляє штаб ООС, цієї ночі вперше за кілька місяців російсько-терористичні війська застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 Град. 

Розриви реактивних снарядів зафіксовані на позиціях у районі Світлодарська. Також українські позиції у цьому районі були обстріляні з міномету калібром 120 мм. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил цієї доби немає. 

Загалом минулої доби російські найманці 43 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі шість разів із озброєння, яке заборонено мінськими домовленостями. Обстріли були зафіксовані поблизу Кримського, Новозванівки, Світлодарська, Луганського, Новолуганського, Майорська, Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Красногорівки, Новотроїцького, Новомихайлівки, Кам’янки, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. З мінометів калібром 120 мм були обстріляні українські позиції неподалік Світлодарська та Гнутового, а калібром 82 мм – в районі Кримського, Луганського та Гнутового.

Також зафіксовано чергову провокацію на ділянці розведення сторін в Станиці Луганській. Терористи прицільно обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї.

У штабі також додали, що внаслідок бойових дій двоє українських військових отримали поранення.

За даними розвідки, двох бойовиків було знищено, трьох поранено.

Події, 16.08.2018 08:58