Росія не витримає довго своєї зовнішньої політики

18 ВЕРЕСНЯ 2017 21:40

Голова Мюнхенської конференції з безпеки вважає, що в миротворчій місії ООН в Донбасі не повинні брати участі постійні члени Ради безпеки. Росія слабша, ніж здається. Вона демонструє зміну позиції, пропонуючи відправити миротворців ООН в Донбас. Але цю пропозицію потрібно дуже детально вивчити і перевірити, чи вийде з цього щось правильне.

Про це в інтерв'ю Die Welt сказав голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, інформує TrueUA.

На його думку, не правильно повністю відкидали ініціативу Москви, вважаючи її від початку пасткою. Водночас, він радить, щоб у миротворчій місії не брали участь країни-постійні члени Ради безпеки ООН. Натомість, на його думку, краще нехай в ній беруть участь військові азіатських країн, таких як Індія.

Ішингер припускає, що Москва, вірогідно, хоче скинути трохи баласту на тлі застою американсько-російських відносин.

А можливо вона запропонувала відправити миротворчу місію в Донбас через більш жорсткі американські санкції, які не просто тепер скасувати, а також роздуми Вашингтона про відправку зброї Україні.

«Росія, вочевидь, хоче цього уникнути. Що стосується Донбасу, то Москва, цілком вірогідно, все більше розуміє, що нічого з цих квазідержав, в який відбувається беззаконня, нічого не вийде. І що вся ця ситуація коштує Росії грошей і репутації», - припускає Ішингер.

Він вказав на те, що ВВП Росії менший, ніж в Італії. Але при цьому, РФ намагається поводитися так, ніби вона велика світова держава. І така поведінка, на думку Ішингера, завдає Кремлю великих політичних збитків, зокрема в Україні.

«Всередині країни Москві доводиться неймовірно напрягатися, щоб продемонструвати хоч мінімальне зростання економіки. В результаті енергійна зовнішня політика Росії поки має успішний вигляд, але в перспективі вона не витримає такого темпу», - вважає експерт.

Світ, 18.09.2017 21:40