Фото: росЗМІ

Росія оголосила в розшук ще трьох українських генералів

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук першого заступника начальника Генштабу Збройних сил України Ігоря Колесника, заступника начальника Генштабу ЗСУ Олександра Локоту та заступника командувача сухопутних військ України Андрія Грищенка. Їхні дані з'явилися в базі розшукуваних.

Про це повідомляють росЗМІ.

Як зазначено в базі, підставою для розшуку є стаття кримінального кодексу. Проте за якою саме статтею розшукують українських воєначальників, не вказується.

На початку травня голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін в інтерв'ю пропагандистським ЗМІ повідомив, що відомство заочно звинуватило Колесника, Локоту та Грищенка, які в різний час нібито "координували військову агресію проти жителів Донбасу".

Нагадаємо, російські силовики вже не вперше оголошують у розшук воєначальників ЗСУ. Напередодні цей список поповнили головнокомандувач Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що своїми діями ворог хоче нівелювати статус України як жертви міжнародного злочину агресії та формально урівняти їхні злочинні дії з нашими оборонними, а також здійснити психологічний тиск та деморалізація наших військових.

Крім того, Лефортівський суд Москви заочно видав санкцію на арешт глави військової розвідки України Кирила Буданова за звинуваченням в "організації терактів у Росії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 12:00