Фото: politerno.com.ua

У Міноборони пояснили, навіщо Росія оголосила у "розшук" Залужного та Сирського

У вівторок, 30 травня, стало відомо, що Росія оголосила у "розшук" головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та командувача Сухопутних військ Олександра Сирського. Цей прийом покликаний розв'язати дві задачі, а також є способом ведення інформаційної війни.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Вона нагадала, що у 2014-2015 роках росіяни теж відкривали кримінальні провадження проти українських командувачів і комбригів, звинувачуючи у нібито вчиненні злочинів під час ведення бойових дій.

Маляр зазначила, що своїми діями ворог хоче:

  • нівелювати статус України як жертви міжнародного злочину агресії  та  формально урівняти їхні злочинні дії з нашими оборонними;
  • психологічний тиск та деморалізація наших військових.

Водночас, за її словами, ця місія нездійсненна, адже Росія війною створила собі настільки токсичну репутацію та настільки втратила довіру, що будь-які звинувачення з її боку на адресу українських військових сприймаються як обтяжуюча обставина. 

"По другому пункту все і без пояснень зрозуміло. Психологічно тиснути на командувачів, які воюють з ворогом, що значно переважає за кількістю бійців та озброєння — безперспективно", — зауважила вона.

Відомо також, що рашисти оголосили у розшук й командувача Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Його оголошено в розшук за статтею Кримінального кодексу РФ. При цьому, за якою саме — не уточнюється.

Нагадаємо, що минулого тижня пропагандисти запускали три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюри й Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Раніше Валерій Залужний заявив, що Росія своїм вторгненням в Україну планувала знищити нашу державність. Кремль навіть не прогнозував, що зіткнеться із потужним спротивом громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 00:16