Фото: CinCAFU

У Росії оголосили в розшук Залужного та Сирського (оновлено)

У вівторок, 30 травня, Росія оголосила у розшук головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Про це йдеться на сайті російського МВС.

За якою статтею Залужного оголосили у розшук — поки не відомо.

"За однією із статей КК РФ", — зазначається у повідомленні.

розшук Залужного

Скриншот бази МВС Росії

 

У російських ЗМІ зазначили, що слідчий комітет РФ у травні заочно звинуватив Залужного та інших українських воєначальників у нібито "обстрілі мирного населення та цивільних об'єктів Донбасу".

Оновлено: Пізніше на сайті МВФ РФ з'явилась і картка розшуку командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського. У графі "Підстава для розшуку" зазначається, що Сирського нібито розшукують за статтею Кримінального кодексу РФ.

Сирський розшук

Скриншот бази МВС Росії

Нагадаємо, 20 травня російські загарбники поширили фейк про нібито зникнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Таким чином окупанти вкотре намагаються деморалізувати українців.

Також пропагандисти запускали три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюри й Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Раніше Валерій Залужний заявив, що Росія своїм вторгненням в Україну планувала знищити нашу державність. Кремль навіть не прогнозував, що зіткнеться із потужним спротивом громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 16:52