Фото: Офіс президента

У Росії оголосили в розшук американського сенатора після зустрічі з Зеленським

У Росії оголосили в розшук сенатора США Ліндсі Грема. Американський сенатор "розшукується за статтею КК".

Про це пишуть росЗМІ.

Пропагандисти зазначають, що приводом стала фраза Ліндсі Грема під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським про "знищення росіян за американські гроші". Глава СК РФ Олександр Бастрикін напередодні доручив порушити справу проти нього.

Президент Володимир Зеленський зустрівся із сенатором Сполучених Штатів Америки Ліндсі Гремом у п'ятницю, 26 травня. На одному з відео Грем нібито називає смерть росіян "найвдалішою витратою грошей" США. Пізніше дізналося Reuters, ці дві тези у висловлюваннях сенатора прозвучали окремо одна від одної і не несли того смислового навантаження, через яке образилися в РФ.

Нагадаємо, один з російських пропагандистів закликав обрати іншого президента РФ замість Володимира Путіна. За його словами, це дозволить Росії примиритися з США та Європою.

Також російські пропагандисти поширюють фейки, що населення України скоротилося до 20 мільйонів людей. Вони  посилаються на слова колишнього радника міністра оборони США Дугласа Макгрегора, однак озвучені ним дані не відповідають дійсності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 29.05.2023 12:25