Фото: Офіс президента

У Росії істерика через заяву сенатора з США про "інвестиції у мертвих росіян"

З Росії лунають істеричні викрики через слова американського сенатора Ліндсі Грема про мертвих росіян. Вона почала дорікати сенатору за "підтримку неонацистського київського режиму".

Заяву представниці російського МЗС Марії Захарової опублікували в соцмережах.

26 травня американський сенатор Ліндсі Грем прибув в Україну, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Сторони обговорили ситуацію на фронті, подальшу співпрацю та військову допомогу Україні. Під час переговорів Грем сказав, що росіяни помирають і це "найвдаліше інвестування грошей американською владою". 

В істериці Захарова заявила, що "підтримка США нацистського режиму в Німеччині призвела до Голокосту". Вона перерахувала американські компанії, які нібито співпрацювали з представниками та організаціями Третього рейху.

"Сенатору Грему є з чим порівнювати. Одна з їх інвестицій призвела до Другої світової війни та Голокосту. Тепер мільярди американських доларів вливаються у ненаситну горлянку неонацистського київського режиму. У зв'язку з цим хотілося б нагадати сенаторам та всім американським вигодонабувачам, чим закінчилася попередня авантюра", — заявила Захарова.

Нагадаємо, один з російських пропагандистів закликав обрати іншого президента РФ замість Володимира Путіна. За його словами, це дозволить Росії примиритися з США та Європою.

Також російські пропагандисти поширюють фейки, що населення України скоротилося до 20 мільйонів людей. Вони  посилаються на слова колишнього радника міністра оборони США Дугласа Макгрегора, однак озвучені ним дані не відповідають дійсності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 28.05.2023 13:25