РФ поширює фейки про поранення Залужного: військові спростували й показали фото з ним

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр відреагувала на брехню, яку поширює Росія про нібито поранення чи загибель головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Вона зазначила у Telegram, що пройдено колосальний шлях щеплення від російських інфовкидів.

"Ми навчились вирізняти та відчувати навіть між рядків їх підступність.  Здавалось, це правило вже підсвідомо працює в кожного - віримо офіційним джерелам. Не віримо знеособленим джерелам інформації — коли немає ні імені, ні назви установи, ні інших ідентифікуючих ознак. Коли ви просто не знаєте хто саме це написав", — зазначила вона.

Маляр зауважила, що чим більша маячня, тим більше в неї вірять. 

"Росіяни пишуть у телеграм-каналах що щось трапилось з нашим Главкомом. І що? Ну хай пишуть. Ми ж це спростували — неодноразово. Він робить свою роботу. І його не обходять ці фейки, як і інших командувачів про яких вороги пишуть вигадки. В нас не підставляють двійників. Росіяни просто випробовують свої ІПСО", — додала заступниця міністра оборони.

Згодом радниця Командування Сухопутних військ Збройних сил України Альона Шевцова опублікувала спільне фото із Валерієм Залужним.

"Цілий день розважаюсь, читаючи як російські патріоти "кричат ура и в воздух чепчики бросают" з приводу нових байок про поранення нашого Головкома. Передала подарунок від наших льотчиків — Армійської авіації. Хлопці, тепер ваш коїн в надійних руках", — написала вона.

Шевцова і Залужний

Фото: Facebook Альони Шевцової

Відомо, що протягом останніх двох тижнів росіяни запустили три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюри й Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти запустили новий вкид, який стосується Зеленського та Залужного. Вороги продукують фейки про їхній конфлікт і поширюють наратив про те, що Залужного нібито готують на роль майбутнього українського президента.

Раніше Валерій Залужний заявив, що Росія своїм вторгненням в Україну планувала знищити нашу державність. Кремль навіть не прогнозував, що зіткнеться із потужним спротивом громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 03:12