Фото: РНБО

Данілов відреагував на заяви пропагандистів про "поранення" Залужного

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов відреагував на дезінформацію російських пропагандистів начебто про "поранення" Валерія Залужного. Доповідь головнокомандувача Збройних сил вранці у середу заслухали на Ставці у президента України.

Про це Данілов написав у Twitter.

У вівторок, 24 травня, відбулася Ставка у президента Володимира Зеленського. На ній з доповіддю виступив Валерій Залужний. Перед цим російські пропагандисти почали розганяти фейк з посиланням на неназвані джерела, що Залужний дістав травму голови та множинні осколкові поранення під час начебто ракетного удару на початку травня по командному пункту в районі села Посад-Покровське під Херсоном.

"Президент України, верховний головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський 24.05.2023 о 10:00 заслухав на Ставці доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та інших членів Ставки", — йдеться в повідомленні.

Протягом останніх двох тижнів росіяни запустили три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюри й Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. 

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти запустили новий вкид, який стосується Зеленського та Залужного. Вороги продукують фейки про їхній конфлікт і поширюють наратив про те, що Залужного нібито готують на роль майбутнього українського президента.

Раніше Валерій Залужний заявив, що Росія своїм вторгненням в Україну планувала знищити нашу державність. Кремль навіть не прогнозував, що зіткнеться із потужним спротивом громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 17:44