Фото: Вікіпедія

Росія провокує США на Близькому сході: американці перекидають туди винищувачі

Центральне командування Збройних сил США розгорнуло винищувачі F-22 Raptor на Близькому Сході. Це сталось через провокативні дії Російської Федерації у регіоні.

Відповідну заяву опублікувало Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM).

Зазначається, що у зоні відповідальності CENTCOM дислокуватимуться винищувачі 94-ї винищувальної ескадрильї ВПС США з бази Ленглі штату Вірджинія. Вони вестимуть скоординовані дії із військово-повітряними силами антитерористичної коаліції.

"Небезпечна і непрофесійна поведінка російських військових – не те, чого ми очікуємо від професійних військово-повітряних сил. Регулярне порушення ними узгоджених заходів з деконфліктного використання повітряного простору збільшує ризик ескалації або прорахунків", — заявив командувач CENTCOM генерал Майкл Курілла.

Швидке розгортання F-22 "є чіткою демонстрацією відданості партнерів, союзників і США довгостроковому миру і стабільності в регіоні", повідомили  в Центральному командуванні.

Нагадаємо, у минулі вихідні авіація НАТО з території Естонії підіймала винищувачі для перехоплення російських літаків. Вони не дотримувались міжнародних норм безпеки польотів.

Раніше повідомлялось, що українські пілоти вже цього літа можуть почати підготовку з управління винищувачами F-16 американського виробництва. Це стане першим кроком до забезпечення Збройних сил України потужним і довгостроковим потенціалом у війні з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.06.2023 10:33