Фото: росЗМІ

Росія залишилась без "Віагри" через вторгнення в Україну, — ЗМІ

Через вторгнення в Україну до Росії більше не постачається препарат "Віагра". Таке рішення ухвалила американська фармацевтична компанія Viatris.

Про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство ТАСС із посиланням на коментар прес-служби Мінпромторгу РФ.

"Лікарський препарат із торговим найменуванням "Віагра" відповідає міжнародному непатентованому найменуванню (МНН) силденафіл, його виробництво не локалізовано в Росії. У 2022 році Viatris поінформував про зупинення поставок препарату Віагра у лікарській формі таблетки", — зазначили у Мінпромторгу.

Міністерство запевняє, що в Росії "забезпечено технологічну можливість виробництва лікарських препаратів з МНН силденафіл з різних стадій".

Згідно з наявними даними, у 36 компаній у РФ зареєстровано 49 реєстраційних посвідчень на препарати із зазначеним МНН. Джерело запевняє, що обсяг виробництва цих препаратів за підсумками перших трьох кварталів 2022 року "збільшився більш ніж на 11% у натуральному вираженні".

У Мінпромторгу також додали, що "фіксується і збільшення обсягу продажу у вказаному періоді більш ніж на 15%".

Нагадаємо, у День Святого Валентина, 14 лютого, в Україні утворилися нові 1754 родини. Саме стільки пар зареєстрували шлюб. З них 75 пар, які вирішили не чекати встановленого терміну та одружитися за спрощеною процедурою — в рамках проекту "Шлюб за добу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.02.2023 15:47