Фото: Енергоатом

Росіяни могли встановити на дахах енергоблоків ЗАЕС кулеметні гнізда, — "Енергоатом"

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається напруженою та небезпечною через присутність військових Російської Федерації. На дахах електроблоків ворог розмістив кулеметні гнізда.

Про це повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі телемарафону 6 липня.

Відзначимо, на ЗАЕС з'явилися нові об'єкти на даху четвертого енергоблока. Їх видно на фото, зроблених вранці 5 липня та опублікованих Planet Labs. Зазначалося, що роздільна здатність знімка не дозволяє зрозуміти, що саме з'явилося на даху.  

Як зазначив очільник "Енергоатому", нові знімки можуть свідчити про те, що на дахах ворог розмістив вибухівку. 

"Ми знаємо, що були розміщені кулеметні гнізда на дахах декількох енергоблоків. Ці нові знімки також можуть свідчити про те, що на дахах може бути вибухівка. Звичайно, точно сказати, зважаючи на якість фото не можна, що там саме", — наголосив Котін.

Нагадаємо, Сили оборони цілком серйозно розглядають можливість російської диверсії на Запорізькій атомній електростанції. Військові постійно відстежують ситуацію та інформують про стан справ на станції. У Генштабі запевнили, що українські захисники мають достатньо засобів захисту, які будуть потрібні у випадку підриву ЗАЕС. Тож спеціальні підрозділи зможуть продовжувати виконувати завдання.

Тим часом очільник української розвідки Кирило Буданов зробив несподівану заяву щодо теракту на ЗАЕС. В інтерв'ю The Times він сказав, що загроза починає спадати, оскільки до цього призвели "певні публічні та непублічні дії в цій сфері".

Додамо, науковець Володимир Борисенко заявив, що потенційна аварія на Запорізькій АЕС не є настільки небезпечною, як Чорнобильська катастрофа. Пʼять зі шести енергоблоків станції перебувають у холодному стані. Тож спричинити витік радіації насправді непросто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 06.07.2023 15:50