Фото: "Енергоатом"

На даху енергоблока ЗАЕС з'явились дивні об'єкти: супутникові знімки

На супутникових знімках Запорізької атомної електростанції з'явились нові об'єкти на даху четвертого енергоблока. Про його мінування раніше повідомляв Генштаб.

Про це повідомляють "Схеми", посилаючись на фото, зроблених вранці 5 липня та опублікованих Planet Labs. 

Зазначається, що роздільна здатність знімка не дозволяє зрозуміти, що саме з'явилося на даху. 

"З упевненістю можна говорити лише про те, що об'єктів немає на жодному іншому супутниковому знімку четвертого енергоблока за останні півтора року", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що загроза теракту на Запорізькій атомній електростанції починає спадати. Україна докладає багато зусиль для безпеки в Енергодарі.

Вже 4 липня Генштаб Збройних сил України попередив, що російські окупанти найближчим часом можуть здійснити провокації на території ЗАЕС.

Також раніше британська газета Times повідомляла, що президент Росії Володимир Путін може дати вказівку підірвати Запорізьку атомну електростанцію. Останні невдачі можуть змусити його зробити радикальні кроки, щоб зберегти позиції. Водночас президент України Володимир Зеленський вважає, що РФ планує підірвати Запорізьку атомну електростанцію дистанційно вже після передачі її Україні. Окупанти прагнуть заморозити війну.

Сили оборони запевнили, що забезпечені засобами індивідуального захисту на випадок радіаційної небезпеки. Якщо трапиться так, що окупанти підірвуть Запорізьку ЗАЕС, українські військові продовжать виконувати завдання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 10:01