Сальвадор: не вбивство, а нещасний випадок

20 СЕРПНЯ 2019 12:29

Евелін Хернандес вийшла на свободу: верховний суд Сальвадора виправдав молоду жінку, раніше засуджену до 30 років в'язниці за вбивство новонародженого сина.

За плечима у Евелін - 33 місяці ув'язнення. У лютому під тиском адвокатів справа була відправлена ​​на дорозслідування. Сама Евелін весь цей час стверджувала, що невинна: ​​«Було дуже важко відбувати тюремне покарання, знаючи, що я нічого не зробила, - зізналася вона. - Сьогодні я прошу за що знаходяться під арештом молодих дівчат, їх теж треба відпустити», повідомляє Al Jazeera.

У Сальвадорі діє чи не самий жорсткий в світі закон про аборти, він передбачає суворе покарання за переривання вагітності при будь-яких життєвих обставинах матері. В поле зору влади систематично потрапляють і ті жінки, у яких стався викидень або народилася нежиттєздатна дитина - їм часто інкримінується вбивство.

Правозахисниця Морена Херрера закликає до зміни ситуації: «Пора міняти закон, пора міняти принципи правозастосування. Ми також повинні домогтися звільнення 16 жінок, які перебувають у в'язниці».

Захист Евелін Хернандес розповів, що вагітність у дівчини наступила в результаті зґвалтування і що дитина з'явилася на світ передчасно - мертвонародженою.

Світ, 20.08.2019 12:29