СБУ викрила декількох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах (ВІДЕО)

29 СЕРПНЯ 2017 07:43

Співробітники Служби безпеки України протягом серпня припинили діяльність декількох адміністраторів, які підтримували антиукраїнські спільноти у соціальних мережах «Вконтакте» та «Одноклассники», інформує TrueUA.

«Правоохоронці встановили та затримали проросійських пропагандистів у Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Сумській областях», – повідомляє прес-служба СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справ співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами отримання завдань від російських кураторів та розміщення антиукраїнських матеріалів.

«Оперативники СБ України задокументували, що агітатори, яких фінансували куратори з російських спецслужб, отримали завдання активізувати антиукраїнську пропаганду саме напередодні Дня Незалежності. Основним завданням кремлівських інформаційних найманців було створення картинки несприйняття центральної влади у декількох регіонах країни. Зловмисники, за вказівкою російських кураторів, зокрема, публікували заклики до повалення конституційного ладу, державної влади та порушення територіальної цілісності в країні», – повідомляє прес-служба СБУ.

Загалом протягом 2014-2017 років Службою безпеки України зареєстровано сімдесят два кримінальні провадження, за матеріалами досудових розслідувань слідчих СБ України винесено понад шістдесят вироків особам, які здійснювали антиукраїнську пропаганду в російських соцмережах «Вконтакте» та «Одноклассники».

Оперативники спецслужби також припинили функціонування сімнадцяти Інтернет спільнот фейкових «псевдонародних республік» у різних регіонах України.

Відео, 29.08.2017 07:43