СБУ вручила підозру меру Полтави

29 ГРУДНЯ 2022 13:28

Меру Полтави Олександру Мамаю вручили підозру. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Про це пише TrueUA із посиланням на СБУ.

"За матеріалами СБУ міському голові Полтави повідомлено про підозру щодо несанкціонованого поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України)", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Мамай поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Досудове розслідування проводять слідчі Полтавського управління СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Нагадаємо, 7 грудня за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області ухвалив рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

Суд постановив визнати мера Чернігова винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП, та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Ввечері 7 грудня Атрошенко відреагував на це рішення й звинуватив президента Володимира Зеленського у тиску на антикорупційні органи.

Політика, 29.12.2022 13:28