Сенат Аргентини - проти абортів

09 СЕРПНЯ 2018 13:09

Верхня палата парламенту Аргентини відхилила законопроект про легалізацію абортів. Проти ініціативи проголосували 38 сенаторів, за – 31, повідомляє Euro News. Раніше документ схвалила нижня палата депутатів. Законопроект повинен був дати жінкам право переривати вагітність до 14-го тижня. Крім того, ініціатива забороняла б медичним установам відмовлятися проводити аборти.

Обговорення законопроекту тривало більше 12 годин. Весь цей час у будівлі Конгресу проходили дві маніфестації: за і проти абортів. В даний час аборти в Аргентині дозволені лише у разі зґвалтування, а також при загрозі для життя матері або плода. В інших ситуаціях штучне переривання вагітності вважається злочином.

Руа Еспада, Euronews: «Після повернення демократії ці дебати стали одними з найважливіших в Аргентині. Цивільні організації виступають за легалізацію абортів, наполягають на повторному розгляді цієї ініціативи законодавцями в наступному році. Вони мають намір продовжувати боротися за право жінок самим розпоряджатися їх тілом».

Світ, 09.08.2018 13:09