Шахраї заробили на iPhone 19 мільйонів доларів США

09 ЧЕРВНЯ 2019 10:26

У Нью-Йорку розкрили злочинну групу, яка протягом 7 років наживалася на клієнтах Apple і заробила на айфонах близько $ 19 мільйонів.

Шахраї викрадали особисті дані звичайних користувачів і робили клони банківських карт і підроблені документи (в основному водійські права), повідомляє Quartz.

Далі з цими паперами вони йшли в магазини і купували смартфони на умовах оплати частинами. Ось тільки розплачуватися доводилося справжнім власникам документів, а аферисти йшли з магазину з новеньким айфоном.

Розкрити схему було складно, тому що в основному спочатку списували з рахунку невелику суму за покупку гаджета. Тому багато хто не помічав, що з їх карти зняли таку суму.

Після цього смартфони відправляли в Нью-Йорк, де продавали на «чорному ринку». Щоб не привертати до себе увагу, шахраї подорожували по всій Америці: за 7 років вони встигли зібрати айфони з 34 різних штатів.

У групі було багато людей, у кожного була своя роль: хтось підробляв документи, хтось ходив по магазинах і купував смартфони, а ватажки займалися продажом гаджетів і забирали більшу частину виручених за це грошей. Копи затримали одного з шахраїв, який якраз займався купівлею пристроїв: за його словами, за кожен смартфон йому платили по $ 100.

Скільки людей стали жертвами цієї групи і скільки айфонів пішло на «чорний ринок» - невідомо, але за весь час шахраї змогли заробити близько $ 19 мільйонів.

Суспільство, 09.06.2019 10:26