Фото: Telegram Денис Шмигаль

Шмигаль анонсував нові виплати для українців: хто отримає гроші

Кабінет міністрів виплатить грошову допомогу українцям за втрачені врожаї внаслідок російського теракту на Каховській гідроелектростанції. Багато ділянок було підтоплено, через що люди втратили городи й врожаї.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду.

За його словами, передбачені виплати в розмірі 3300 гривень за втрачений врожай овочів на кожній сотці земельної ділянки приватного городу.

"Максимальна сума допомоги за втрачений врожай складе до 100 тисяч гривень. Для цих потреб уряд виділяє Херсонській та Миколаївській областям 271 млн грн", — додав прем'єр.

Нагадаємо, у межах проекту "єРобота" в Україні планують створити понад 20 тисяч нових робочих місць. За рік існування державної програми понад 6000 грантів вже отримали схвалення, на які уряд виділив понад 4,5 мільйона гривень. Ознайомитись з умовами отримання грантів та подати заявку можна на порталі "Дія".

Зазначимо, що виплати компенсацій за пошкоджене житло українців, імовірно, розпочнуться восени. Йдеться про тих людей, які відновили пошкоджені російськими окупантами домівки власним коштом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 04.08.2023 18:42