Сінгапурці розробили морського робота-рятувальника

03 БЕРЕЗНЯ 2020 13:43

Сінгапурська компанія Zycraft розробила вдосконалений варіант морського робота-рятувальника Dolphin, призначеного для доставки інструментів і медикаментів на аварійні суду і евакуації з них людей.

Як пише Jane's, апарат отримав нові системи зв'язку, що збільшують дальність його дії, і відсік для вантажів масою до 10 кілограмів.

Doplhin був представлений в січні 2019 року і з того часу проходив випробування. Апарат має 1,15 метра в довжину, 0,8 метра в ширину і 0,25 метра у висоту.

Водотоннажність робота становить 13 кілограмів. Повністю електричний робот здатний працювати на одній зарядці акумуляторів 30 хвилин. За рух Dolphin на швидкості до 8 вузлів (14,8 кілометри на годину) відповідають два водометних двигуна з електромоторами.

Базовий варіант робота оснащений системою зв'язку, що дозволяє оператору управляти апаратом на відстані не більше 500 метрів.

Dolphin можна скидати у воду з висоти 20 метрів і підбирати на судно за допомогою гака. До теперішнього часу робот пройшов випробування при стані моря 3 бали (висота хвилі до 1,25 метра).

Вдосконалений робот-рятувальник отримав додатковий відсік Back-Pac, за допомогою якого він може перевозити різні вантажі. У цьому ж контейнері встановлені системи зв'язку, що дозволяють оператору управляти роботом через мережі стільникового зв'язку стандарту 4G.

Робот спеціально призначений для порятунку на воді, наприклад, в разі, якщо людина опинилася за бортом, а також для транспортування людей і інструментів між судами при сильному хвилюванні моря, коли їх швартування один до одного неможлива.

Технології, 03.03.2020 13:43