Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація напружена, але контрольована: Генштаб відзвітував про обстановку на фронті

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80. Ситуація на полі бою залишається напруженою, але контрольованою. Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора та знищують його особовий склад і техніку.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку російські окупанти 10 разів здійснили штурм оборонних рубежів в районі Глибокого, Вовчанська та Липців. Наразі тривають три бойових зіткнення. Ситуація залишається під контролем наших військ.

На Куп’янському напрямку противник чотири рази штурмував позиції ЗСУ у районі Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки. Два боєзіткнення досі тривають. Українські воїни продовжують стійко тримати оборону.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила сім атак на позиції українців поблизу Макіївки, Греківки та Тернів. Шість боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще одна атака триває.

На Сіверському напрямку ворог продовжує шукати слабкі місця в обороні ЗСУ. Поблизу населених пунктів Кліщіївка та Виїмка українськими оборонцями відбито три атаки противника. Ще одне бойове зіткнення не завершилося. Ситуація тут контрольована.

На Краматорському напрямку рашисти здійснили дев’ять штурмів позицій нашого війська поблизу Калинівки, Григорівки та Кліщіївки. Шість боїв досі тривають. 

На Торецькому напрямку відбулося дев’ять ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Українські воїни відбили п’ять атак противника, ще чотири бойових зіткнення продовжуються.

На Покровському напрямку відбулася найбільша кількість боїв. З початку доби окупанти здійснили вже 24 спроби потіснити захисників України із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Євгенівки, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 18 атак противника, шість боїв ще тривають.

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Красногорівки. У цьому районі наразі тривають дві атаки окупаційної армії, дві — вже завершились. Поблизу Парасковіївки українські захисники успішно відбили ще один ворожий штурм.

На Времівському напрямку ворог здійснив чотири спроби просунутись уперед неподалік Водяного та Макарівки. Один бій триває досі.

На Оріхівському напрямку підрозділи ЗСУ відбили два штурми росіян. Тут окупанти зазнали невдачі у районах Вербового та Роботиного.

На Придніпровському напрямку ворог безуспішно двічі атакував українських оборонців поблизу Кринок. Райони населених пунктів Даріївка, Тягинка та Одрадокам’янка зазнали удару вісьмома КАБами. 

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — 547 470 (+1200) осіб ліквідовано;
  • танків — 8132 (+9);
  • бойових броньованих машин — 15 600 (+17);
  • артилерійських систем — 14 777 (+65);
  • РСЗВ — 1115;
  • засоби ППО — 878 (+2);
  • літаків — 360;
  • гелікоптерів — 326;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 11 694 (+26);
  • крилатих ракет — 2342 (+6);
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 19 923 (+73);
  • спеціальної техніки — 2468 (+4).

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські окупанти можуть використати тиск на Торецьк для просування або в районі Часового Яру, або в районі Авдіївки. Тож існує стратегічний взаємозв’язок між нинішніми наступальними операціями Росії на різних напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 18:49