Скріншот з відео

Скиглять та готуються до нових атак: як російські пропагандисти відреагували на удари ATACMS

Російські пропагандисти скиглять через застосування Збройними силами України американських ракет ATACMS. У країні-агресорці після ударів Києва по аеродрому в тимчасово окупованому Бердянську 17 жовтня почали публікувати повідомлення про втрати. 

Про це повідомляє редактор українського видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов. Журналіст зібрав підбірку панічних висловлювань окупантів з пропагандистських пабліків. Зазначається, що рашисти визнали, що є вбиті та поранені, але у підсумку побоялися озвучувати цифри.

"У російський Z-паблік проникли перші підрахунки знищеної ракетами ATACMS авіаційної техніки, а також перші некрологи. Якщо коротко, то "там все дуже погано", — відреагував Бутусов.

Російські військкори жадають покарати усіх причетних до "парадного" розміщення вертольотів на злітній смузі на аеродромі в Бердянську. Судячи із заяв "бавовна" обернулася плачевними наслідками для окупаційних військ.

Деякі ворожі Telegram-канали намагалися применшити втрати російської армії внаслідок атаки ATACMS на аеродроми. За їхніми даними, два вертольоти на аеродромі знищено повністю, сім отримали пошкодження і, можливо, їх вдасться відновити.

Проте більшість пропагандистів заявили, що насправді втрат багато, а кілька поранених із "техскладу" в Бердянську померли вже у шпиталі.

"Водночас загарбники вже готуються до нових сюрпризів і публікують карти з новими "червоними лініями", куди можуть дістати ракети ATACMS — "Крим, Смоленськ, Орел, Воронеж і навіть Мінськ", — додав Бутусов.

Нагадаємо, українські військові вдарили ракетами ATACMS по російських військах. Це стало першим випадком, коли надана США зброя була використана під час війни в Україні. Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за надання далекобійних ракет ATACMS.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що для російських загарбників наразі немає безпечного місця на території нашої держави. В україно-російській війні розпочалася нова глава.

Своєю чергою Білий дім офіційно підтвердив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS. Їхня дальність — 165 кілометрів.

За даними The New York Times, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки близько 20 ракет ATACMS. При цьому Сили оборони не можуть їх використовувати для атак по території Російської Федерації.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував передачу США Україні далекобійних ракет ATACMS. Він переконаний, що ця зброя не здатна переломити хід бойових дій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 13:55