Фото: Flickr

Скільки армія РФ та "вагнерівці" втратили військових на фронті: дані британської розвідки

За рік війни в Україні втрати російської армії та "приватних військових компаній" сягають до 200 тисяч. Зокрема, 60 тисяч — це "двохсоті".

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За оцінками британської розвідки, сили Міноборони Росії та приватних військових підрядників (ПВК) втратили від 175 до 200 тисяч осіб з початку вторгнення в Україну, серед яких від 40 до 60 тисяч — було вбито. 

Крім того, рівень втрат у Росії значно збільшився з вересня 2022 року, коли було запроваджено "часткову мобілізацію".

"За сучасними мірками ці цифри є високим співвідношенням убитих і поранених. Це майже напевно пов'язано з надзвичайно примітивним медичним забезпеченням більшої частини сил", — зазначають у Міноборони Британії.

У британській розвідці зауважили, що, за сучасними стандартами ведення війни, у російських сил дуже високий показник загиблих, якщо брати співвідношення між пораненими, які після того вижили і які померли. Це пов’язують з низьким рівнем медичної підготовки та забезпечення у більшості підрозділів. Найбільшу частку втрат серед особового складу спричиняє артилерія.

"Сили ПВК Вагнера залучали велику кількість завербованих в’язнів. Серед них втрати можуть складати до 50% складу", — зазначають в огляді.

Нагадаємо, 17 лютого повідомлялося, що протягом доби українські військовослужбовці завдали ворогу непоправних втрат. Зокрема, ЗСУ "відкобзонили" 800 російських загарбників.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також один — по позиції зенітно-ракетного комплексу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 09:55