Фото: "Медіацентр Україна"

Скільки порушників кордону ловлять щодня в Україні: заява прикордонників

Щодня майже 100 осіб отримують відмову в перетині державного кордону України на виїзд. Кожен день виявляють від п'яти до десяти осіб, які намагаються використовувати підроблені документи для виїзду за кордон.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Громадяни отримують відмову, тому що не мають достатньо документів і не підпадають під ті умови перетину державного кордону України.Ще частина громадян використовує підроблені документи.

"За це також передбачена кримінальна відповідальність — таких осіб ми передаємо правоохоронним органам... Якщо говорити про загальну кількість порушників, які намагалися використати підроблені документи, то таких за час дії воєнного стану загалом було виявлено в пунктах пропуску понад сім тисяч осіб", — розповів Демченко.

За його словами, в будні дні кордон перетинають орієнтовно 80-85 тисяч осіб за добу, а в минулі вихідні ця кількість збільшувалася майже до 120 тисяч людей. Через одночасне прибуття великої кількості людей до пунктів пропуску на них можуть утворюватися черги.

"Понад 50% загального пасажиропотоку припадає на кордон із Польщею, де відмічаються і найбільші скупчення автомобілів, особливо в пікові дні. Інші напрямки, кордони з іншими країнами — вони менше завантажені, там практично черг немає", — повідомив Демченко.

Нагадаємо, що четверо чоловіків хотіли переплисти річку Тису за допомогою надувного кола у вигляді "ватрушки". Таким чином ухилянти намагалися потрапити на територію Румунії. Впродовж останнього тижня прикордонники Мукачівського загону запобігли 34 спробам порушення державного рубежу, у результаті чого затримали 56 осіб. Традиційно, більшість спроб зафіксували на українсько-румунській ділянці кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.10.2023 16:42