Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Скільки українських підприємств виробляють зброю для ЗСУ: заява Зеленського

Для виробництва озброєння для Збройних сил в Україні працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу. Також у цьому процесі залучено майже 300 тисяч людей.

Про це у Telegram-каналі повідомив президент України Володимир Зеленський.

Український лідер привітав громадян з Днем працівників та працівниць вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Зеленський також вручив державні нагороди виробникам зброї. Президент зазначив, що в Україні майже 300 тисяч людей залучені у виробництві озброєння.

"Зараз в Україні працюють 500 підприємств оборонно-промислового комплексу. Майже 300 тисяч людей залучені в цьому нашому такому важливому, пріоритетному виробництві. І все це дійсно одна з головних основ нашої незалежності. Події війни це доводять", — йдеться у заяві Зеленського.

Президент України повідомив, що завдяки вітчизняним розробкам українська армія очищує Чорне море від російських кораблів, а українські "Стугни", броня та FPV-дрони вже не є чимось незвичним.

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що військова допомога Україні — це насамперед розумні інвестиції у власні національні системи безпеки. Він додав, що допомога нашій країні зараз — це невеликі вкладення у нову конструкцію майбутнього та найбільша гарантія безпеки.

Також повідомлялось, що Україна планує цього року витратити п'ять мільярдів доларів на внутрішнє виготовлення озброєнь, але цього все одно замало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 15:59