Військова допомога Україні. Джерело: Пентагон

У Зеленського пояснили, чому військова допомога Україні необхідна світу

Військова допомога Україні — це насамперед розумні інвестиції у власні національні системи безпеки.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Це інвестиції у стабільні та безумовні глобальні правила, у дієве міжнародне право та правосуддя, у відсутність хаосу й непередбачуваності, у розвиток власних військово-промислових комплексів з урахуванням досвіду великої сучасної війни, у переоснащення власних армій, а також набуття нового сенсу існування альянсу НАТО й занулення страхів перед країною-монстром — Росією", — зазначив він.

Подоляк додав, що допомога Україні зараз — це невеликі вкладення у нову конструкцію майбутнього та найбільша гарантія безпеки.

"Набагато простіше та дешевше зараз подолати проблему російського (читай — авторитарного) свавілля, що ламає правила та принципи сучасного гуманістичного світу, ніж дати йому розростися, зміцнитися, усвідомити свою безкарність і сформувати "коаліцію свавільників", — підсумував Михайло Подоляк.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки заявили, що проінформовані про військові потреби України. Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Зокрема, на думку американців, Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 14:39